1.EURÓPAI SPORTHÉT #BEACTIVE 2019. szeptember 23-30.

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, melynek célja a rendszeres testmozgás népszerűsítése. A kampány arra ösztönzi az európaiakat és közte a magyarokat is, hogy minél többet mozogjanak, aktívabb életet éljenek. A CSOVIVI Egyesület 2017 évben csatlakozott a programhoz és a helyi aerobik és kerékpáros mozgáslehetőségeken túl, kíváncsi a más európai országok nemzetközi tapasztalataira is. Tervei között szerepel egy konferencia szervezése és tanulmány készítése a spanyol és magyar egészséges életmód tényezőinek összehasonlítása tekintetében.

#BEACTIVE CSOVIVI Egyesület regisztrált szabadidő sportprogram: 2019.09.26. Kerékpártúra a Tisza mentén

2.EURÓPAI AUTÓMENTES NAP 2019. szeptember 22.

Az idei év mottója a „Sétálj Velünk!” „ Wolk with us!https:emh.kormany.hu 

Ebben a programban a CSOVIVI Egyesület a nemzetközi tapasztalatok terén szeretne részt venni. Gran Canária fővárosában Las Palmasban adatokat gyűjteni a közösségi inteligens közlekedésről, hatékony partnerséget szeretne kiépíteni a mobilitási programok helyi szervezőivel. Citycletta és városi közlekedés gyakorlati megismerése, népszerűsítése az aktív turizmus megismertetése végett.

Ha lehetőségünk lesz, részt szeretnénk venni Spanyolországban a kampányban.

3. EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT 2019. szeptember 16-22.

17. alkalommal rendezik meg Európa városaiban, melynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési és környezetvédelmi kampánya.

2018 évben Magyarországon 260 település vett részt, ezzel az 50 ország versenyében a 3. helyen végzett. A hazai kampány koordinátora az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Ez az összeurópai kezdeményezés az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatására helyezi a hangsúlyt. Kerékpárutak építése a kerékpáros közlekedés fejlesztése a közösségi közlekedés népszerűsítése, közlekedési eszközök megfelelő kombinálása által a környezet védelme.

A 2017 évi „Do the right mix!” kampánynak Veres Irén egyik díjazottja, aki a legjobb szervezőnek járó elismerést kapta a Minisztériumtól, mivel 4 ezer szentesi résztvevőt sikerült bevonni a helyi EURÓPAI SPORTHÉT rendezvénybe.

Az alábbi kettő linken további információkhoz juthatsz