Mit jelent az aktív turizmus?

Az aktív turizmus fogalmával az 2018 évi budapesti UTAZÁS kiállításon találkoztam először, ahol a magyarországi helyi értékeket elsősorban a hazai utazóknak úgy próbálták felkínálni, hogy valamilyen fizikai aktivitáshoz kapcsolták a felfedezést.
Kerékpártúra a Balaton környékén, természetjárás az Őrségben, lovas kalandok, vízitúra a Kőrösök mentén, horgász-vadász turizmus.

Majd ezt követték az extrém sportok is, vagy a lágyabb verzió a természeti turizmus, ahol természeti értékek felfedezése, falusi turizmus, erdei kisvasúton tett utazás vagy hajókázás a cél.
Aki ezt a szabadidő eltöltési formát választja az teljesen eltér a tömegturizmustól, a zsúfolt szállodáktól az előre befizetett nagy összegektől.
A természetjáró aktív turisták többnyire önállóan szervezik programjukat, mobilak és szívesen vesznek igénybe helyi vezetőt, oktatót.

Számomra a mobilitás adott ötletet, mivel az európai autómentes programok kapcsán megismerkedtem az utazási lehetőségek összekapcsolásával. Mi is az én ötletem? Utazzunk el úgy szabadidőnkben bárhová, hogy használjunk tömegközlekedési eszközt, szállítsuk el a saját bicajunkat, rollerünket, gördeszkánkat és megérkezésünk után azzal járjuk be a környéket.

Miért is jó ez?

Elsősorban azért, mert függetlenek maradunk, szabadon dönthetünk, mikor és hova megyünk, költséget takarítunk meg, aktívan töltjük szabadidőnket, mozgunk, sportolunk. Személy szerint is teszünk a tiszta levegőért az egészségünk megóvásáért. Ajánlhatok neked hazai és külföldi lehetőségeket is.

Oszd meg az oldalt Facebookon