Magyarok Gran Canárián

Ezen a szigeten 2 ezer fő lehet azoknak a száma, akik úgy döntöttek, hogy hosszabb vagy rövidebb ideig itt élnek az örök tavasz szigetén.
Vannak olyanok, akik nyaralni érkeztek és már a repülőjegyet vissza le sem foglalták és vannak akik kiadták albérletbe a lakásukat, felmondták a munkájukat és 3 gyermekkel itt telepedtek le. Kalandorok is akadnak bőven, akik csak szerencsét próbálnak.

Mindegy, miért jöttél a szigetre, az a lényeg, hogy itt vagy és ez a sziget elfogadó, az óceán, a napfény mindenkié, a lehetőség mindenki számára ott van. A kanári szigeteken egy nagyszerű magyar közösség szerveződött és már 10 éve megalakították a Puli Magyarok Szövetsége Kanári Szigetek elnevezésű civil szervezetet.
Részt vettünk egy összejövetelen, ahol 1848. 03.15. magyarországi történelmi eseményekről emlékeztünk meg. Eddig az iskolai ünnepségen szólt a magyar himnusz a tornateremben és a legjobb versmondó szavalta az osztályból a talpra magyart.
Itt pálmafák alatt, a papagájok csicsergése mellett, napsütésben ugyanúgy vigyázban álltunk, elmondtuk Petőfi Sándor versét és kokárdát tűztünk, bográcsban lecsót főztünk.
A hazájuktól távol élő magyarok szeretettel és mély érzelmekkel gondolnak szülőföldjükre, hazájukra, ápolják hagyományainkat, magyarul tanítják gyermekeiket.

Oszd meg az oldalt Facebookon

Leave a Comment